2013. augusztus 10., szombat

Lulu kettőésfél

Lulu kettőésfél, 14kg, 98cm magas, haja kócosabb, mint valaha, és göndör, itt ott csomókban rasztásodik (ezeket ollóval kivágom, ha hozzájutok).
Nem szeret:
- fésülködni
- bilire vagy WC-re ülni, és pelus nélkül lenni. Teljesen kiakad tőle, így nem eröltetem... De mikor??????
- sokáig autóban ülni (megértem)
- pulcsit venni
Szeret:
- aludni (8-8ig, plusz másfél óra délután), mint az apukája
- enni, szinte mindent megeszik,amit elé teszünk. Néha finnyáskodik, de akkor tudom, hogy nem éhes. Kedvence a nyers uborka, a szivattyúzható joghurt és zeller a levesben (elle, ahogy ő hívja)
- fürdeni, úszni járni, a vízből mindig úgy kell kikönyörögni. Imád pacsálni az udvaron, a pocsolyákban, és kotyvasztani reggeli után (vízbe műzli, kakaóba uborka, tejbe tészta: gusztustalan, és igyekszem mindig fülön csípni időben).
- főzni, tojást törtni, keverni, mérni, kanalazni, lapátolni.
- festeni, és festékkel mindent összekenni, miközben üvöltözni, hogy "messy fun", azaz szutykos szórakozás.
- kishugával játszani, csikizni, böködni, nevettetni a csajt.
- táncolni, minden lefekvés előtt rendszerré vált, hogy Daddy, Mami és Lulu is választ egy számot, amire végig táncolunk hárman-négyen a konyha közepén. Tudom, nem egy megnyugtató, vacsora utáni levezető tevékenység...de imádjuk!
- ugrálni, ágyon, szivacson, földön, trambulinon.
- bölcsibe járni, és csoportokba. A hét elején mindig összegyűjt pár dolgot, amiket majd be akar vinni a bölcsibe megmutatni a bölcsisnéniknek. Persze mire a csütörtökhöz érünk, elfelejti őket, de a bölcsis nénikről éjjel-nappal beszélünk.
- beszélni, beszélni, megállás nélkül beszélni. Inkább angolul, de a magyar is megy egyre jobban, főneveket illesztve angol mondatokba. Kedvenc mondatai az "ájdonvantu" (nem akarok), az "ájvantu" (akarok), illletve a "vatjudoin?" (mit csinálsz?). Énekei a Virágom, virágom, és a rózsa, tulipán harangvirág (szigorúan a Lola meséből), és a Badacsonyi szőlőhegyen. Mesekönyvei a Paracsidom kertészet (szintén Lola) és Green eggs and ham (Zöld töjások sonkával). És minden MY (enyém). "my cut the cheese" (enyém vágom a sajtot), "my eat a pizza" (enyém eszem a pizzát)," my not tired" (enyém nem fáradt).
Íme két paparazzi fotó: Aludni készülős, meg bölcsiböl hazafele menetelős.




Plusz egy kistesó ráadás, az ujjszopós:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése