2013. október 26., szombat

Maisy 5 hónapos, Lulu meg annyi amennyi

Maisy forog hasra, csak úgy szeret lenni, nézelődni, leskelődni, nyammogni valami játékon. Nyáladzik, állandóan tömi az öklét szájába, már vettem fogport... :-) Gőgicsél, röhög, gööcög, főleg Lulu tudja megnevettetni. Hason fekve helikopterezik, hanyatt fekve meg emelgeti magát, próbál felülni. Etetőszékben már egész ügyesen tartja magát, de még csak próba ültetés volt vacsora alatt. Nagyon figyeli, ahogy eszünk, úgyhogy egy hónap és megkezdjük a hozzátáplálást is szerintem, akkor már tutti biztosan fog ülni egyedül. Alvásra nem panaszkodom, hétből hat éjjelt végig alszik, viszont ha felkel, akkor kétóránként menet van. Még mindig kitartóan járunk úszni, és persze az éjszakai műszakot is valahogy azokra a napokra tartogatja a kisasszony!

Lulu itt épp trambulinozik, még mindig nagyon nagy kedvenc! Imád ugrálni, egylábon szökdelni. Menő most a labdapattogtatás, a hockey fakanállal, és a juggling (háromlabdadobálás). Persze még nem lépünk fel ezekkel cirkuszban! Bölcsibe nagyon szeret járni, bicóval megy reggel, már előző este mindig készül, hogy majd mit visz ebédre. Bölcsis napokon még este is ezerrel pörög, teljesen elmerül a játékokban, lástszik rajta, hogy nem egésznap a TV-t nézette vele az anyukája (SOHAAAAA :-)) A minap a bölcsis néni megdícsérte, hogy milyen ügyesen rajzol, és tényleg, a sok filctollas ickaficka között (amik egyébként művészi remekek), ott lapult a halovány de felismerhető két szem egy orr haj meg száj kép is. REmélem majd megkapjuk! 

Két gyerekkel egész jól mennek a dolgok, nem mondon, hogy nem tudnék többet aludni, de nem panaszkodom. Megvan a heti kis rutinunk és egész jól pörögnek az események, ha minden a terv szerint halad (haha), azaz senki nem beteg, nincs hosszú távú vendégünk, nem megyünk valamelyik rokon szülinapi bulijába (csak 14 nagyon közeli rokon lakik nagyon közel :-)) nem utazunk, nem késik Daddy vonata...Na de ezeket is megoldjuk. Lehet hogy csökkenteni kéne a gyereknevelés és háztartás melletti teendőimen, mint például a szülői munkaközösség szervezése a bölcsiben, vagy a házibölcsiscsoport találkozásainak megfelelő hely keresése, vagy a magyar iskola pályázatírása, ovisóratervezése, weboldalszerkesztése, és egyebek. De ha meg nem cisnálnám ezeket, akkor begolyóznék a sok pelenkától, meg pelenkanélkülitől :) Remélem normális dolog, hogy így érzem!

Na és íme az édes testvérek, és tényleg, egyenlőre ilyen édesek, Lulu nagyon kedves Maisyvel, óvatos, gondoskodó és büszke. Kiváncsi vagyok, mikor kezdődnek majd a harcok! 

2 megjegyzés:

  1. nagyon szuperül nyomod, és csináld csak a mellékes dolgaidat is, kell az neked! a jugglingot meg majd nekem is tanítsátok meg :)

    VálaszTörlés