2014. február 21., péntek

Maisy Sára 9 hónapos


és kúszik, mászik, mint a villám. Mindenhol pillanatokon belül ott van, mindenkit követ, felkapaszkodik a lábunkon, a székeken, az asztal lábán, álló helyzetbe húzza magát, amikor csak tudja. Ha mászik, már nem csak térden, hanem talpon négykézláb fenékkel az égnek menetel, és közbe mondja, mondja. Berreg, göcög, dádádázik, mámámázik, puszikat cuppog, nyálat fröcsköl és röhög. Nagyon vicces kölök, és nagyon nyugodt, viszont mindent megeszik. Megőrülök ettől, mindig valami csüng ki a szájából, papír, matrica, viráglevél, sáros papucs...
Lulunál ez a mindent összeeszünk fázis azért nem volt ennyire feltűnő, mert ő csak 11 hónapos korában mászott, és így nem volt nagyon nem ehető/rágható dolog a közelében.
Aztán a kisasszony integet, és zenére, ritmusra rugózik, tapsolni még nem tapsol, de már csapkodja a játékokat egymáshoz. Imád minden dobozt magára rántani, kirámolja a tartalmukat, majd kiválaszt egy aktuális kedvencet, és azzal bigyerészik jó fél órán át.
Apját és nővérét imádja, bájosan, félrehajtott fejjel mosolyog, hogy nézzétekmilyencukiságvagyok! Keveset sír, azt is ha tényleg van valami konkrét, könnyen lenyomozható probléma. Még nem akad ki másoktól, és nem baj ha lelépek, ugyanúgy elmolyol, néha elindul utánam búgatva, de sosem túl kétségbeesve. Majd eljön az is :-)
Enni eszeget, kézzel zömében, mindent szinte, amit Lulu. Aztán néha kap pampuskát is, de csak úgy kell neki, ha ő fogja a kanalat, és teszi a szájába. El lehet képzelni, hogy micsoda maszatolással jár egy-egy étkezés. A ruhákat nem is említem meg, nincs az az óriási előke, ami megvédene minket a foltoktól.
Ketteske nem valami nagy alvó, babakocsiban, napközben képes 6 órákat fent lenni, mert mindig van esemény, mindig ott a tesó, nem alszik semmit, és még nem is nyűgös. Aztán alszik egy nagyot ebéd után, vagy egy kicsit ;), és 5 órás blokkokat nyom este. Volt pár hét, míg 12 órázott, nagy is volt az arcunk, hogy végre már...aztán kibújt két alsó fogacska, meg jött három takonykór, ovis kötőhártyagyuszi, köhögés, stb... És máris ott vagyunk, ahol előtte. Most 8-kor lefekszik , éjfél körül kel, Daddy eteti meg cumisüvegből, majd 4-5-6 körül újra kel, az már megint cici. Nagy ritkán előfordul az éjjeli két órán át tartó üvöltés, amikor se cici nem kell, és semmi se jó... ilyenkor Lulu elkezd üvölteni, hogy a Maisy nem hagyja aludni, és kikéri magának. És akkor Daddy bevonul Luluhoz, én meg Maisyt a nappali közepén babakocsiba rángatva végre elaltatom...és két perc múlva csörög a vekker...Biztos ismerős másnak is ez a kedves éjjeli jelenet:-)
Na de azért mindig (zömében) édes, koszos, maszatos Maisy babánkkal kerek a világ, imádjuk, mind a hárman körül ugráljuk és jó sokat csikizzük!
Íme pár videó és fotó:
álldogálunk
Tesó királylány haja







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése