2014. május 22., csütörtök

Maisy Sara egy eves

Szalad az ido, ma egy eves ez a kis huncutka leanyzo. Hol is kezdjem...

 Teljesen onallo kismacska, maszik, par hete nyujtott labbal maszik, megy fel a lepcson mint a villam, amint kinyitom a kertajtot, vagy a bejarati ajtot, megy oda, fordul meg es tolat ki, a multkor csak a szemetet vittem ki, es ez a purde mar a kapuban csimpaszkodott, egyszal pelusban. Imad allni, mindent felemel, all egyre magabiztosabban, es tesz egy lepest, majd fenekre huppan, vagy az olunkbe zuhan. Nagyon edes. A maszokan mar menne fel mindenre, imad hintazni, csuszdara maszik fel elolrol, kb felutig, majd letoszigalja magat, a feneket riszalva.
Nsgyon szeret mindent egyedul csinalni, inkabb elengedi a kezunket, es mergesen elhuzza magat, ha beleszolunk, hogy hogyan kene.
Lezugyessege is fejlodik, imad kupakokat tenni a dobozra vagott lukakba. Ki- bepakol mindent legyen kicsi vagy nagy jatek, teszi be az embereket az autoba es burrogve tolja oket. Mindig kolbaszol a lakasban, csak hallani lehet, hogy hol hummog, illetve a nyomokat latom, hogy mi mindent ramolt le!
ha zenet hall rogton razza a feneket, es a fejet! Tiszta csaj!

Mondja hogy dadada meg mamama, meg van meg egy ket gugyogese, ami beazonosithsto, a hamamamm, a kaja, meg lulunak is mindig ugyanazt mondja szerintem, bar erre csak mostanaban figyeltem fel. 
Ha ismerost lat rohog es megy bujni, nagyon kis cukorfalat felenkseget tetetve eltakarja a szemeit es mosolyog. Szivesen van masokkal is, nem csak velem, Luluval orakig elbugyoresznek, nagyokat rohognek, kergetoznek negykezlab, nagyon edesek egyutt!

A kajalas csak egyedul, es kizarolag kezzel, mindent kezzel, mindenhova... De azert a kanalat is neha be tudja a szajaba celozni. Imadja a zoldsegeket, edeskrumplit, a tesztat nyeli mint kacsa a nokedlit.
Szereti az uborkat, szerintem egy ubi elfogy ket nap alatt, jo az inyere is ha fogzik. Meg mindig szopizik, haromszor egy nap, de a delbeni kezd delutanra huzodni, talan kimarad az is lassan.

Alvas borzaszto, Maisy nagyon eberen alszik es mindenre felriad, felebred. Napkozben, ha vannak gyerekek, csak akkor alszik egy orat, ha mar tenyleg ajulasig elfaradt. De babakocsiban sem alszik el, autoban is nehezen. De szerencsere nem vinnyog vagy hisztis...viszont minel kevesebbet alszik napkozben, annal nyugtalanabb ejszaka is. Bezzeg mikor lulu bolcsiben van, ketszer ket orat nyom napkozben, es este is, mint a bunda reggel fel 7 ig szunyal... Persze nem akar lemaradni semmirol!

Kb 10 kilos es a 99 percentil felett van magassagra, 18 hos ruhakat hord, husilabu, de sokkal nyurgabb, mint Lulu volt ilyen korban.  Nagyon csikis, es mindig mutatja az ujjaival, hogy csikizzuk, olyan jokat kacag. 
Kedvenc jateka jelen pillanatban az, hogy Little Dude nevu macijat a szajunkba tomi, nekunk azt razva megykezlab maszva kell ot kergetni, majd eldobni a Dude- ot. Oriasikat kacag ezen, mar nem tudom, ki talalta ki ezt a jatekot, talan Lulu es nyakiglab Apu, te tenyleg vicces. Egy ideig ;)

Boldog szulinapot Maisy Sara!!!!! Imadunk!
Majd jonnek a kepek is;)






1 megjegyzés: