2011. augusztus 10., szerda

Hurrá, nyaralunk!

Pénteken este indulunk haza, autóval, három hétre, Európán keresztül. Nyakigláb Apu terve az, hogy pénteken munka után és indulás előtt majd becsomagolunk. Ez az időintervallum egyébként kb. háromnegyed óra.
Mi lányok ezt a tervet nem csipázzuk, így titokban már a hét elején elkezdtünk ruhákat próbálni, bőröndöket cibálni, pelenkát vásárolni, almolni és halmozni, csoportosítani, hajtogatni, zacskózni.
Utazáshoz stílusosan
Persze azért sokáig ez nem maradt titokban, hisz a kupacok csak nőnek, a ruha hegyek tornyosulnak minden szobában. És a rendszer nem akar kialakulni. Bajban vagyok, hogy hány táska legyen, mi legyen elöl, hátul, milyen kaja legyen, mennyi játék legyen. És nagyon minimális akarok lenni, de nem megy.
De tényleg, hogyan pakoljon az ember 3 hétre, egy hat hónapos csecsemőnek, egy két méteres férfinek, és egy szoptatós kismamának? Mindenképp kell kiságy, autósülés, babakocsi, ha mondjuk 10 napig nem tudunk mosni, akkor 20 váltás babaruha, és 20 váltás felnőtt ruha. Na meg ott vannak a baba-balesetek, adjunk még hozzá pár extra pólót. És vannak ugye ajándékok elmaradt szüli- és névnapokra. És még a tisztálkodási szerekről, pelenkákról, gyógyszerekről nem is beszéltünk. Vagy a két hete elkezdett hozzátáplálás kellékeiről...És most vigyek cumisüveget meg tápszert? Vagy ilyeneket lehet kapni a benzinkútnál? A térképeket, hotelcímeket, sebbeséghatárokat már kinyomtattam, de Eurót mennyit váltsunk?
Szóval pakolászunk, néha pánikolunk, de tudom, még van időm, és úgyis összeáll a kép. És bár szendvicseket nem terveztem, azért fontolgatom a rántott csirke készítését, mert milyen jó is volt a meleg Skoda motorháztetejéről falatozni annak idején, mikor Nagyszüleimmel mentünk az osztrákokhoz. De hogy volt Nagyanyáinknak még erre is idejük és energiájuk?
Pakolunk

1 megjegyzés:

  1. hehe :) az alapszabály: vigyél feleannyi ruhát és kétszer annyi pénzt, mint amit terveztél! jó utat, puszi!

    VálaszTörlés