2015. május 10., vasárnap

Betegen

Maisy kezdte a betegeskedést egy szombati napon, csak nagyon magas láza volt, majdnem negyven. Aztán semmi. Három napig volt lázas, de mikor lement tök jó kedve volt, nem aggodtunk. ket nap után csatlakozott Lulu, szintén magas láz három napig, semi más tünet. Maisy lement egy napot oviba, aztán újra beteg lett, totál lázas. Próbáltam időpontot foglalni a körzetinél kétszer is, de sose volt nekik. Mondták, ha lemegy a láz a gyógyszerrel, ne izguljon anyuka. De azért ha három nap után is magasra szökik, akkor már lehet, hogy kell antibiotikum. Hát magasra szökött péntek reggel is, negyvenig majdnem, így hívtam a dokit, hogy mehetünk e. Nincs hely, mondja, miért nem hívtam nyolckor. Azért, csókolom, mert nyolckor még 37.7 volt neki, és most lett fél tízkor negyven. Hát hívjam az ügyeletet, hátha van helyük.
Na mármost, az ügyeletnek nincs száma, csak az országos segélyhívó szám van, a 101, ahol elkérik a tüneteket, az adatokat és egy doki visszahív általában, hogy ne izguljak, majd elmúlik, vagy menjünk el a körzetihez, ha van időpont. Most nem így volt, nagy nyugisan próbálom kivenni az üvöltő Maisy szavai közül, hogy a vonal túloldalán ülő hölgy kiküldte a mentőket a tünetek alapján. Hát lesápadtam kicsit, mert eddig tényleg nem aggódtam egy láz miatt, meg pici köhögés miatt, de most már igen.
Mentő jött, tök jó fejek voltak, vért vettek, meghalgatták a mellkast, vérnyomást, stb és mondták, hogy valami gyulladás, bevisznek mentővel a kórházba, ahol pisit is néznek, és valószínű adnak antibiotikumot.
A mentőautós út nagyon izgi volt, még egy selfit is csináltam szegény gyerekkel, hogy legyen róla emléke. Várakoztunk egy pár órát a kórteremben, de mindenki szuper kedves volt, és kiderült, hogy semmi vészes probléma nincs, csak valami baktériumos gyulladás, és antibiotikum kell.
Hazaártünk, eközben Lulu már oviban volt, de persze másnapra neki is újra negyven lett a láza. Vele Daddy elment az ügyeletre, mert ott kapott helyet, és bár totál ugyanazok voltak a tünetek, neki vírusos gyullladást állapítottak meg, és nem kapott semmi gyógyszert.
Szerencsére másfél hétre rá mindketten jobban lettek, és már alig vártam a szabad estéimet, amikor Diarmid intézi az esti rutint. Be is írtam a naptárba, hogy mikor mit fogok csinálni, erre nem beütött a ménkő? Daddy lebetegedett szerdán, és azóta az ágyat nyomja. Néha azért elviszi a csajokat a játszóra, meg Londonba is elvitt egy randira (post to follow), de nagyjából ki van dőlve mint egy zsák liszt. Hát így jártam. Talán majd jövőhéten pihenek :-)




4 megjegyzés:

  1. Tejoeg! Orulok, hogy a lanyok mar teljesen jol vannak, ez remalom lehetett! A 111 vonal vegen a csaj a laz miatt kuldte a mentot, vagy hogy a Maisy annyira sirt? (Valahanyszor magas lazuk van, rogton gorcsben van a gyomrom, es meningitist vizionalok... ) Jo, hogy tulvagytok rajta, oleles!

    VálaszTörlés
  2. Ne is mond a meningitist, Lulut egyszer amiatt tartottak bent, mert hatul fajt a feje. Nem az volt szerencsere.
    Most meg kerdezte a no, hogy mit csinal a gyerek, mondom neki uvolt a karomban, de ha nem akkor lecsuklik a feje es csukodik a szeme, nehez mint egy zsak. Kerdezte, hogy lelegzik e meg hogy eszmeletenel van e. mondtam hogy igen, de mondom nem kene nagyon csungni a fejenek, hisz 13 orat aludt ejjel es meg csak delelott tiz ora volt. Ekkor mar ujra uvoltott a leany, aztan annyit hallottam csak, hogy jon a mento, ne hivjak senkit a telefonnal, illetve gyozodjek meg arrol ,hogy nincs elbarikadozva a bejarat.
    huu de beparaztam

    VálaszTörlés
  3. Jajj, akkor tenyleg nagyon vacakul volt szegeny Maisy :( Nagyon ijeszto mikor ilyen rongybabak lesznek, csak azt tudom mondani, hogy orulok, hogy tulvagytok rajta es minden rendben! A beparazast meg nagyon elhiszem. Es aterzem.

    VálaszTörlés
  4. jajjj!! Csak most olvasom ! Tényleg ijesztő! A láz, a mentő,de az is, hogy nem volt hely a dokinál. Nekünk nagy szerencsénk van a gyerekorvosunkkal.
    Sok puszi és sose legyetek betegek!

    VálaszTörlés