2015. május 29., péntek

Maisy Sára kettő lett!

Boldog szülinapot kicsi lány! Íme egy rövid beszámoló rólad, neked!
Kb olyan magas vagy mint Lulu volt ennyi idősen, mert a vonalak a falon ezt jelzik :-) A súlyodat nem mértük mostanában, de Lulu ruhái kicsit lötyisek, szóval valószínű pár kilóval könnyebb vagy, mint ő volt.
Mozgás: Nincs megállás, mindenhova menni akarsz, motorozni és rollerezni. Biztosan szaladsz, ha elesel szinte sose sírsz, csak felpattansz, és mész tovább. A lépcsőzés megy, lefele is már néha csak lesétálsz, bár általában a hasra fordulós vagy fenéken ülős leszáguldást választod. Annyi dolgod van!!!! :-)
A játszótéren mindenre felmászol, és addíg húzod magad, míg a legmagasabb játék tetejére el nem jutsz. Segíteni semmiben nem szabad, I DO IT felkiáltással jelzed, hogy majd te csinálod!
Beszéd: a szavak és két három szavas mondatok nagyon népszerűek. Szinte semmit sem értek, ez komoly hisztirohamokhoz vezet. Ne haragudj, de tényleg nem tudom néha eldönteni, hogy magyarul vagy angolul kezdjek bele. Vannak ilyenek, hogy hol/where? ,big munny/big nuszi, Nevek minden mennyiségben, magadat NÉNInek hívod, megy a more/még, a píz mámi (kérlek mami), sori (bocs), big poo (nagy kaka), a színek zöme nagyon ügyesen megy, illetve minden szót amit hallasz elismételsz, csak ugye mikor mondatba rakod őket, fogalmam nincs, mi a hablaty. Énekeket imádod, a dallamról mindenre rá lehet ismerni. Row your boat a nagy kedvenc, illetve Anna és Elsa dalai abból a drága Jégvarázsból!
Evés: Ha van kedved eszel, ha nincs akkor napokig sztájkolsz. Van úgy, hogy négy kör reggelit is meg tudsz enni, sima zabpehely, vízben főzve, semmi nélkül. Aztán meg ebédre semmi, vacsorára meg fél fej brokkoli. Hmmm :-) Nem lehet már előkét tenni neked, ledobod a kanalat vagy a tányért, ha nem olyan színű, amilyet kigondoltál. Mindig tudod mit akarsz, és ha nem úgy van, akkor aki az utadba kerül, megbánja. Szegény Lulu haját kapod el, amiből nincs kiút, vagy az én arcomat marod le kedvesen! Jaj te kis határozott csemete, mi lesz velünk :-)
Bölcsi és játék: Imádsz bölcsibe járni, a bicón utazni, lelkesen mesélni megállás nélkül, hogy mi volt. És aztán nagyokat röhögni... Jó lenne, ha értenénk.
A babázás most a menő, babakocsiba tolni őket, etetni, altatni, énekelni nekik, van párhuzamosan harom-négy alvásra váró a ház körül, még véletlenül sem szabad hozzájuk érni, mikor baba-project van .
Imádsz festeni és ragasztani, és nem meglepően ugyanúgy mindent magadra kensz, mint Lulu ebben a korban.
A kertben imádsz rohangálni, és pacsálni, vizezni és homokozni. Gyűjtöd a hangyákat és a bogarakat, és szomorúan hozod őket oda, mikor meghalnak. Opsz :(
Alvás: Még mindig az irodában alszol, még mindig rácsos ágyban. Szegény második gyerek, majd egyszer téged is átteszünk rendes helyre, ígérem!!!!
Röviden ennyi a hetköznapokról, egyébként cserfes vagy és bújós, imádnivaló, meg persze egy harcias kiskakas, akitől még én is megijedek néha! Szeretsz mindent függetlenül csinálni, nagyon ritkán nyavajogsz, azt is csak akkor, ha Lulut utánzod. sok boldog szülinapot kisbébim, de gyorsan repül az idő!
Íme pár fotó:







1 megjegyzés: