2013. január 20., vasárnap

Nagytakaritas

Hat az ugy kezdodott, hogy napok ota mondom, hogy mar takaritani kene. Es akkor szombaton tizkor vendegsegbol hazaerve Nyakiglab Apu ki akar cserelni egy egot, ami ripityara torik.... Konyha felporszivozva, pipa!
Aztan ejfelkor arra kelunk, hogy Lulu kiabal ertunk a masik szobabol. Szegenyke valami miatt mindent osszehanyt. Halozsak, agynemu, szorallatok beaztatva, mosogep idozitore allitva, pipa.  Lulu visszaalszik.
Fel ora mulva ismet hiv minket a gyerek, Nyakiglab Apu kiveszi, ekozben Lulu sugarbol lehanyja, valahogy eljutnak a furdoszobaig folyamatos akcio kozben. Itt mindenki mosakszik egyet, kap uj pizsamat, Lulu visszaalszik, en kimosom a kadat, csapot, foldet felmosom, pipa!
Fel ketto, Lulu ismet nagyokat oklendezik, agynemu csere, kisagy racsa, ujabb garnitura pizsi es halozsak es szorallat, gyerekszoba portalanitva, pipa. Lulu visszaalszik.
Ketto ora, ismet oklendezes, mire beerunk Lulu kisagybol sugarba hany a szoba kozepere. Persze agynemu csere, halozsakbol csak negy volt, ugyhogy elokerul a pled, lepedo meg akad, szorallat is, de mar csak ketto. Nyakiglab Apu mesel, en a szonyeget surolom kefevel, rafert mar, folttisztitas, pipa!
Negyed harom, azon gondolkodom, hogy kivigyem e a szemetet, vasaljak e, vagy probaljak meg elbobiskolni azon filozva, hogy mikor lesz az otodik kor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése