2013. február 24., vasárnap

Hová mész te kiscsibe, sálálálálá?

Megyek a csibe bölcsibe, sálálálálá!!!!

Szóval kaptunk egy e-mailt egy hónapja a három bölcsi közül az egyikből, ahova már több mint egy éve jelentkeztünk, hogy van hely, igaz, hogy csak a baba teremben, de lesznek ott nagyok is, két és fél éves korig vannak gyerkőcök. Menjünk majd el körbenézni!
Csütörtök délutánra és péntek teljes napra kaptunk helyet, egyenlőre úgy gondolom, hogy másfél nap bőven elég, hogy kicsit szocializálódjon a gyerek, illetve, hogy anya szusszanjon itthon a heves fészekrakás időszakában.
Szóval két hete csütörtökön mehettünk el a bölcsibe, sajnos Nyakigláb Apu 40 fokos lázzal ágyba maradt, így Luluval ketten dönthettünk, hogy tetszik-e a hely. Az épület kb. 15 percre van gyalog, pocakos tempóval. Egy U alakú, nagyon új, modern és tiszta bölcsi-ovi, 6 hónapos kortól vannak ott a gyerkőcök 4 éves korig. Ofsted értékelése Outstanding, ami a legjobbat jelenti, és nagyon flexibilisek az órákat és a fizetést illetően. Claire, a baba szoba vezetője fogadott minket, cipő le, és mehettünk a rácsok mögé. Volt kb. 10 gyerkőc illetve 4-5 felnőtt körözött, tette a dolgát. Elég babás a terem, nem túl nagy, L alakú, sok baba bili ülőkével (Bambo), illetve egy elkerített sarokkal, ahol a nagyok esznek, ragasztanak, vágni gyakorolnak, stb. Van ezen kívül egy mini gym, lépcső, csúszda, rámpa. Meg játékok, mindig más, váltakozva kitéve, hogy ne legyen túl sok, de unalmas sem az ott töltött idő. És külön kis udvar rész, sok sok izgi kisautóval.
Lulu rám se hederítve, rögtön bevetette magát a csúszdás mászókára, mondta Mami juk (look), és már ott sem volt mellettem. Az első körbevezetés kb 15 percig tartott, átvezettek minket a szomszédos terembe, ahol volt vagy 15 kiságy, halk zene, érdekes fények...az alvós szoba. Kellemesnek tűnt nagyon az egész, bár Lulu nem tudom, hogy fog tudni elaludni, ha álmos lesz biztos simán, de egyébként tiszta buli hangulat van odabent az ő szurok sötét hálójához képest!
Szóval körbesétáltunk, Lulu nagyon otthonosan mozgott, magyarázott, hogy babák, meg alszanak, meg kislányok csúszkálnak. Mikor elköszöntünk pont hozták ki a borotvahabot a nagyobb gyerekeknek, hogy turkáljanak benne, Lulu rohant volna rögtön, hogy bele veti magát, de el kellett indulnunk. Szóval az első negyed óra izgalmasan telt!
Egy hétre rá kellett újra bemennünk az első másfél órás beszoktatóra, ahol is nekem ott kellett folyamatosan lennem, papírokat kitöltenem, míg Lulu a "key person"-jével ismerkedett. Délutáni alvás után bementünk, engem beültettek az egyetlen székbe a sarokba, hogy mégse a földön töltsek másfél órát, és Lulu fél percen belül Maili-val, (Májli) egy kedves, tetovált, vörös hajú kb. 25 éves leányzóval eltűnt a csúszda irányába. Míg én töltöttem ki a papírokat Claire-rel, addig Lulu 5 percenként átüvöltött a szoba másik sarkából, hogy éppen mit csinál: Etter (Eszter) juk (look) kiffiú csúsz bottom. (csúszik a kisfiú a fenekén), meg hasonló mondatok, természetesen nem értettem a felét sem, de mindig helyeslően bólogattam. Aztán elhívták uzsonnázni, leült a többiekkel a kis asztalhoz, választott pirítóst meg paradicsomot, illetve kért tejet. Szegényt a mellette ülő kislány nyakon öntötte egy pohár vízzel, jöttek Mailival hozzám, hogy ruhát kérjenek. Aztán Maili átöltöztette, jót elnevetgéltek, hogy mi minden lett vizes, meg hogy a pocakja kilátszik Lulunak. Ezután volt még éneklés, meg babázás, Lulu ült a kör szélén egy baba biliben (Bambo) és lelkesen tapsolt, mikor kellett, illetve alig várta, hogy ő vehesse ki a következő állatot a dobozból!
Jó másfél órába telt a papírok kitöltése, és mikor befejeztem, el kellett szaladnom WC-re. Maili mondta Lulunak, hogy Mama megy pisilni, ketten kikísértek, rám csukták az ajtót, és ennyi volt. Mikor végeztem, Lulu Maili ölében énekelt, induláskor cipőt venni nem nagyon szeretett volna, de szerencsére egy másik kislány földönfetrengős hisztije úgy meglepte, hogy gyorsan felöltöztettem, és hangos bye-bye tenkúúú (thank you) kiséretében elbúcsúztunk. Ez volt csütörtök délután, és úgy volt, hogy pénteken kilencre megyünk, és ott hagyom Lulut másfél órára.
De péntek reggel hívtak a bölcsiből, hogy lezárták a babaszobát, mert az óvónők nagy része norovírusos, így ki kell mindent fertőtleníteniük. Szóval beszoktatós napot nem kaptunk, de én haza hoztam a kedves kis norót, tegnap este óta ágyban fekszem, nem kellemes, de a ma reggeli pirítós már bent maradt!!!!!
Csütörtökön megyünk újra, kiváncsi leszek nagyon mi lesz! Már beszerveztem magamnak egy kávézós randit, hogy ne a bölcsiben toporogjak, hogy mit is csinálhat Lulu!
Eddigi benyomások egész jók, az egyedüli negatívum, hogy kicsit túl babás a szoba, és olyan babásan is bánnak a nagyobb gyerkőcökkel is... De szeptemberben van csak csoport váltás, így sok Lulu korabeli gyerek van. Talán az őket körülvevő játékok miatt érzem inkább a babásságot, hogy nincs kiskonyha, meg gyalupad, meg jelmezes sarok, ami ugye a nagyobb csoportokban elengedhetetlen kellék.
De majd látjuk, izgalmas ez az egész, Lulut egyáltalán nem féltem, talán kicsit csak magamat, hogy mennyire fog hiányozni nekem a kiscsibe napközben!

3 megjegyzés:

  1. Juj de jó, kivéve a norovírust, szegénykém :( nagyon várom a jövő heti beszámolót!

    VálaszTörlés
  2. Hajra bolcsi! :) De noro pocakkal... szegeny :(

    VálaszTörlés
  3. koszi csajok, szerencsére csak 12 oras volt a dolog, plusz amig kitakaritottam :-)

    VálaszTörlés